Onze mensen
Onze mensen
Peter Benschop, Senior Personeel + Organisatie Regisseur:

Continue waarde toevoegen bij je klanten vraagt een mate van resultaatgerichtheid die goed bij mij past.

Sinds oktober 2019  werk ik met veel plezier voor dpo2 als Senior Personeel + Organisatie Regisseur. Voordat ik bij dpo2 werkte was ik Senior Consultant en heb ik de opleiding Managementwetenschappen gevolgd.

 

Waar ben je op het moment vooral mee bezig?  

In mijn functie als Senior Personeel + Organisatie Regisseur ben ik de afgelopen jaren verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden bij drie klanten, en dat zijn drie totaal verschillende organisaties. Juist die dynamiek maakt het heel leuk en uitdagend. Ik ben de eindverantwoordelijke op het gebied van HR, wat inhoudt dat ik de HR dienstverlening continu in overleg met de organisatie optimaliseer. Dit veelal gecombineerd met het uitvoerende karakter, welke rol bijvoorbeeld wordt ingevuld door een (junior) Regisseur van dpo2.

De afgelopen 2,5 jaar heb ik volledig bij mijn klanten gezeten. Daarom heb ik begin dit jaar bewust de keuze gemaakt om ook interne projecten op te pakken. Daardoor ben ik nu zo’n 1,5 dag per week voor dpo2 zelf bezig. De flexibiliteit binnen dpo2 staat dit ook toe: je kunt vrij gemakkelijk wisselen qua uren en beschikbaarheid. Dit geeft vrijheid!.

 

Waarom werk je met plezier bij dpo2?

Je voegt continue waarde toe bij je klanten. Dit vraagt een mate van resultaatgerichtheid die goed bij mij past. Daarnaast maakt de afwisseling en dynamiek dat ik graag bij dpo2 werk. Ik voelt me prettig bij een externe rol en het werken voor verschillende klanten, wat je normaal gesproken bij één organisatie doet kun je nu bij verschillende bedrijven doen.

 

Hoe zou je de cultuur bij dpo2 omschrijven?

Open, ambitieus, veel mogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid. De medewerkers staan meer voorop dan dat ik bij andere organisaties ben tegengekomen. Daarnaast werken we bij dpo2 echt samen: het kan best zijn dat je bij een project door twee of drie collega’s vanuit hun expertise wordt ondersteund. Neem een cao-overgang, waarbij altijd een regisseur aanhaakt voor bijvoorbeeld de arbeidsrechtelijke ondersteuning.

 

Wat betekent werken bij dpo2 voor jou?

Binnen dpo2 werken we op basis van “zelf regie nemen”. Voor mij betekent dat, dat je niet alleen de inhoud bewaakt maar ook het verwachtingsmanagement eromheen. Je blijft proactief communiceren met de klant, wanneer je opschaalt of juist afschaalt. Je bespreekt wat je gaat doen met elkaar. En hetzelfde geldt intern. Als je iets nodig hebt kan je zelf je hand op steken. Als je dat niet doet blijft het ook jouw eigen probleem en kom je niet verder. Iedereen kan daardoor zijn of haar eigen ontwikkelen pakken, zowel als persoon als inhoudelijk.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben er vooral trots op dat we het samen doen. We zijn een ambitieuze club, we werken samen ergens naartoe. Mooi dat we de gestelde doelen ook behalen. En de volgende stip op de horizon wordt alweer gezet.