Onze mensen
Onze mensen
Carola ten Camp, Senior P&O Regisseur:

Ik kan me bij dpo2 echt ontwikkelen als professional door de veelzijdigheid aan opdrachten en klanten en door opleidingen te doen.

Ik werk sinds september 2022 bij dpo2 als Senior P&O Regisseur. Na mijn studie International Business en een jaartje Personeelwetenschappen, ben ik het P&O vak ingestapt en nu, bijna 20 jaar later werk ik nog steeds in dit mooie vakgebied! Ik heb vooral in grote, internationale bedrijven gewerkt, als HR Business Partner/HR Manager.

Waar ben je op het moment vooral mee bezig?

Ik ben momenteel enkele dagen per week aan het werk voor een gemeente in Gelderland (voor mij een heel nieuwe omgeving!), samen met twee collega’s van dpo2. Bij deze klant doen we een drietal dingen:

  1. Samen houden wij P&O draaiende, waar ze ineens met een tekort aan P&O’ers zaten en wij heel snel konden inspringen;
  2. We brengen ‘het huis op orde’, ofwel voeren verbeteringen door;
  3. We brengen een advies uit over de beste inrichting van de P&O afdeling op de langere termijn.

Daarnaast werk ik als ‘schaduwmanager’ voor een aantal kleinere klanten. Dat betekent dat ik achter de schermen de regisseur die voor de klant werkt ondersteun en meedenk en inspring waar nodig.
En ik ga starten met een nieuwe klus: een project op het gebied van arbeidsvoorwaardenharmonisatie voor een klant die meerdere BVs gaat samenvoegen. Klinkt als een kolfje naar mijn hand!

Waarom werk je met plezier bij dpo2?

Dat is een combinatie van allerlei dingen. Ik hou van de afwisseling van verschillende opdrachten doen, vooral ook projectmatig werken ligt me heel goed. Bovendien kom ik in allerlei verschillende werkomgevingen, van high tech start-ups tot non-profits, iets wat je normaal in een interne HR rol natuurlijk niet meemaakt. En ik ben blij met de autonomie die ik heb in mijn werk, in combinatie met kundige en gezellige collega’s waar ik altijd bij terecht kan.
En tot slot, omdat ik ècht merk dat ik me aan het ontwikkelen ben als professional door de veelzijdigheid aan opdrachten en klanten en door opleidingen te doen. Zo ben ik bij dpo2 gecertificeerd als TMA-professional en als Baarda-expert!

Hoe zou je de cultuur bij dpo2 omschrijven?

De cultuur bij dpo2 ervaar ik als heel informeel, zelfstandig maar toch samen, gelijkwaardig, aanpakkers, snel schakelen, gedreven, gericht op kwaliteit, professioneel.

Wat betekent werken bij dpo2 voor jou?

Werken bij dpo2 betekent voor mij veel vrijheid, afwisseling, kundige collega’s, mezelf ontwikkelen en bijdragen door te doen waar ik goed in ben. Bovendien krijg ik de ruimte om werk en privé goed te combineren en ga ik de komende tijd een dag minder werken omdat ik tijd aan een hobby-opleiding ga besteden.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik allerlei nieuwe dingen, die ik nooit eerder gedaan heb (van sommige het bestaan niet eens wist), nu ‘zomaar’ sta te doen, bij externe klanten nog wel!